Sinds de komst van Redsn0w Corona was het mogelijk om alle toestellen met de A4 chip te jailbreaken als zijnde untethered. Pod2g heeft nu ook zijn exploit kunnen testen op de iPhone 4S en de iPad 2 waardoor een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 een feit is geworden.

Laatst werd nog de untethered jailbreak uitgegeven voor alle toestellen die gebaseerd zijn op de A4-chip van Apple op iOS 5.0.1, zoals je hier kan lezen. Nog eerder werd door pod2g bekend gemaakt dat de A5 toestellen zouden volgen als hij zijn exploit voldoende getest heeft. Met de komst van Absinthe door het Chronic Dev Team is het mogelijk om de iPhone 4S en de iPad 2 untethered te jailbreaken

Pod2g had eerder zijn exploit voor de untethered jailbreak doorgegeven aan het iPhone Dev Team en het Chronic Dev Team zodat de jailbreak snel gemaakt kon worden voor de A4 toestellen. Omdat de iPhone 4S en de iPad 2 anders gecodeerd zijn vergt het meer werk om de exploits werkend te krijgen op de A5 gebaseerde toestellen.

De untethered jailbreak is ontwikkeld voor iOS 5.0.1 en is inmiddels op de volgende toestellen toe te passen:

 • iPhone 4S
 • iPhone 4
 • iPhone 3GS
 • iPod Touch 3G
 • iPod Touch 4G
 • iPad 1
 • iPad 2

De Absinthe untethered jailbreak is toe te passen op de configuratie:

 • iPhone 4S running iOS 5.0, 5.0.1 (9A405 and 9A406)
 • iPad 2 Wifi/GSM/CDMA running iOS 5.0.1

Ga naar de volgende link en maak gebruik van de jailbreak!

http://cache.greenpois0n.com/dl/absinthe-mac-0.1.2-2.zip

Een Windows en Linux versie zullen spoedig volgen!

De gebruiksaanwijzingen spreken voor zichzelf als je Absinthe opent. Als de repo’s in Cydia traag of niet reageren moet je even geduld hebben. Sinds de komst van een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 wordt er veel van de servers gevraagd.

Hier is een video te zien hoe de je de jailbreak moet toepassen:

Join the Forum discussion on this post

24 replies
 1. Martijn
  Martijn says:

  Backgrounder niet herinstalleren, dan crashed Springboard. Geen issue als je dat wel doet, maar dat start je in safe mode en moet je hem via Cydia deïnstalleren. Safari deed het net ook niet bij mij trouwens. Maar moet nog keer extra rebooten,… Misschien

  Reply
 2. jjj
  jjj says:

  ik heb absinthe gedownload op mn windows7 pc
  wanneer ik wil jailbreaken komt er een melding dat absinthe niet meer werkt. wat moet ik doen

  Reply
 3. Peter T
  Peter T says:

  Absinthe icoon staat op Iphone, wanneer ik er op klik blijft hij hangen op de melding “absinthe is now setting things up, please stand by…”
  Iemand enig idee ? Servers te veel belast misschien ?

  Reply
 4. Drone
  Drone says:

  Hier hetzelfde probleem;

  Absinthe icoon staat op Iphone, wanneer ik er op klik blijft hij hangen op de melding “absinthe is now setting things up, please stand by…”

  Reply
 5. diego
  diego says:

  hetzelfde probleem;

  Absinthe icoon staat op ipad, wanneer ik er op klik blijft hij hangen op de melding “absinthe is now setting things up, please stand by…”

  meerdere malen geprobeerd maar nog steeds niet gelukt.

  help, help, help

  Reply
 6. Emiel
  Emiel says:

  Ik heb met windows absinthe op mijn ipad 2 geinstalleerd ,dit ging allemaal prima maar nu kan absinthe geen verbinding maken met de vpn server .Iemand tips..?

  Reply
  • Sjouke
   Sjouke says:

   Sluit je iPad 2 helemaal af, na het opnieuw opstarten druk je op de absinthe app en laat deze rustig zijn werk doen en volg de instrucktie.
   Mocht dit niet willen door een fout melding ga dan pas, en niet eerst naar instellingen en schakel de vpn optie in die normaal niet in je instellingen staat.

   Reply
  • Joost
   Joost says:

   In het ‘ergste’ geval moet je een volledige restore doen vanuit iTunes. Dan Jailbreaken en opnieuw configureren. Dit heeft bij mij en vele andere perfect gewerkt.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.