Een jailbreak ontwikkelen en de bijbehorende exploits vinden is lastig. Dat is een bekend gegeven, maar ook de realiteit van het Chronic Dev Team. Daarom hebben ze een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om crash rapporten naar hen te sturen, waar ze informatie uit putten.

Joshua Hill, ook bekend als Posixninja van het Chronic Dev Team, had al eerder aangegeven dat Apple alle 5 gevonden exploits heeft gedicht voor de vrijgave van iOS5. Dit waren userland exploits die het mogelijk konden maken om een untethered jailbreak te creëren. Jammer dus…

Daarom heeft het Chronic Dev Team een programma ontwikkeld genaamd C-Dev Reporter, die het mogelijk maakt om alle crash rapporten op je iToestel veilig te verzenden naar de servers van het dev team, in plaats van de servers van Apple. Deze rapporten worden vervolgens bestudeerd door de leden van het dev team en hopen op deze manier exploits te vinden die kunnen leiden tot een untethered jailbreak.

Het programma schakelt ook de mogelijkheid uit dat iTunes de crash rapporten verstuurd naar Apple, zodat ze deze exploits niet kunnen patchen.

Het programma Chronic-Dev Crash Reporter verkeerd nu nog en Beta-fase voor de Mac, maar zal binnen 24 uur ook beschikbaar worden gesteld voor Windows-gebruikers.

Het programma kan hier gedownload worden:

http://greenpois0n.com/?p=131

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.