We hebben op de iOS 4.3 niet lang hoeven wachten vergeleken met iOS 4.2. Vorige week werd iOS 4.3 GM uitgegeven en nu de definitieve versie.

iOS 4.3 is voor de volgende toestellen beschikbaar geworden:

 • iPhone 4
 • iPhone 3GS
 • iPod Touch 4g
 • iPod Touch 3g
 • iPad 2
 • iPad 1

Jailbreaking

Het is vooralsnog niet zeker welke partij een jailbreak gaat uitbrengen voor iOS 4.3. GeoHot is druk bezig met zijn rechtzaak tegen Sony, maar misschien heeft hij wel wat voor ons in petto, namelijk een iBoot-exploit. MuscleNerd, hoofd van het iPhone Dev Team, meldde eerder dat Redsn0w waarschijnlijk zodanig wordt aangepast zodat een jailbreak mogelijk wordt gemaakt op basis van opgeslagen SHSH gegevens (we mogen ervan uit gaan je deze SHSH gegevens inmiddels hebt opgeslagen). Stefan Esser en Comex heeft wellicht een userland-exploit in iOS 4.3 gevonden die zij vrij zullen geven. Op basis van dergelijke exploits kunnen jailbreaktools ontwikkeld worden. Of deze exploits zullen leiden tot een untethered jailbreak is vooralsnog niet bekend, omdat je meestal een exploit nodig hebt om te komen tot een untethered jailbreak: een bootrom-exploit. De bootrom is de eerste code die wordt opgestart. De exploits in deze bootromcode kunnen alleen hardwarematig worden gedicht, aldus een nieuwe iPad.  Tevens is er nog een kleine kans aanwezig dat het Chronic Dev Team een exploit genaamd SHAtter heeft. Deze exploit was jammer genoeg al eens uitgelekt, dus de kans is daarintegen groot dat deze exploit gedicht is. In principe zijn er drie stappen die ondernomen moeten worden om te komen tot een succesvolle, untethered jailbreak:

 • Kwetsbaarheid vinden om eigen code te draaien;
 • Volledige toegang verkrijgen tot het toestel middels een exploit;
 • Vervolgens moet de jailbreak werkend blijven als hij opgestart is.

SHSH gegevens

Zoals altijd moet je je SHSH gegevens hebben opgeslagen om in de toekomst wellicht een jailbreak te kunnen toepassen gebaseerd op deze SHSH gegevens. Doe dit dus ook nu met TinyUmbrella. Als jouw toestel al gejailbreaked is start je Cydia ook nog eens op voor de zekerheid die ze op de achtergrond opslaat.

Verbeteringen in de Javascript-engine van de mobiele Safari-browser maakt websurfen een stuk sneller onder iOS 4.3.

Javascript-benchmarks op de iPad 2 laten zien dat iOS 4.3 en de betere Safari-browser voor een flinke snelheidswinst zorgen tijdens het browsen. Een deel van de extra snelheid is te danken aan Apple’s nieuwe dual-core processor A5.

Maar een aanzienlijke bijdrage komt ook van de verbeterde Javascript-engine Nitro. Dat blijkt uit de SunSpider JavaScript Benchmark op een recensie-exemplaar van de iPad, meldt Cnet UK.

Sneller dan Android

Uit een test (grafiek) blijkt dat de iPad 2 meer dan vier keer sneller Javascript laadt dan de iPad 1 onder iOS 4.2. Ook is de iPad 2 veel sneller dan Android-apparaten als de Galaxy Tab en de Nexus S.

De bestaande iPad en iPhone 4 halen onder de testversie van iOS 4.3 eveneens aanzienlijk betere SunSpider-scores. De iPad 2 is ongeveer 1,5 keer sneller dan de iPad 1. Apple brengt iOS 4.3 aanstaande vrijdag uit. Dan start ook de Amerikaanse verkoop van de iPad 2, die vanaf 25 maart in Nederland te koop is.

Gelijktijdig apps updaten in iOS 4.3

Als je in App Store bij Updates op ‘Werk alles bij’ klikt, werkt je iPhone vervolgens alle applicaties achter elkaar bij. Daadwerkelijk gelijktijdig updaten van meerdere applicaties was niet mogelijk. Daar komt verandering in met de nieuwe versie van iOS. In de Golden Master Candidate van iOS 4.3 (dat is in principe de versie die ook daadwerkelijk wordt aangeboden als update) is het plots wel mogelijk om meerdere applicaties tegelijk te updaten. Maximaal drie apps kunnen tegelijk worden gedownload en geïnstalleerd, meldt de Italiaanse site iSpazio.

Als het gaat om het installeren van applicaties zit er nog een verbetering iOS 4.3. Je kunt het installeren van een app namelijk nog annuleren tijdens het proces. Dit werkt door lang op het icoontje van de installerende app te klikken en zodra die gaat ‘wiebelen’ op het kruisje te klikken.

AirPlay

Het wordt gemakkelijker gemaakt om met AirPlay muziek vanaf de iPhone, iPod Touch of iPad naar de Apple TV te streamen. Naast het feit dat je via AirPlay foto’s en muziek kon streamen wordt het nu ook mogelijk om video’s naar de Apple TV te streamen. Alle apps kunnen nu gebruik gaan maken van de AirPlay functie.

Thuisdeling

 

Het wordt mogelijk om in je huis de volledige bibliotheek af te spelen via thuisdeling. Dit kan op alle toestellen waar iOS 4.3 op is geinstalleerd en dit beperkt zich niet alleen tot muziek, maar ook video’s kunnen afgespeeld worden.

iPad wissel-schakelaarMet iOS 4.3 wordt het mogelijk om schakelaar zodanig in te stellen dat je rotatie vast kan zetten of je kiest ervoor om de schakelaar te gebruiken als mute knop.

Hotspot op de iPhone 4

 Met iOS 4.3 wordt het ook mogelijk om zonder jailbreak applicaties als MyWi gebruik te maken van het internet delen met andere toestellen via WiFi, bluetooth of USB met een beperking van 5 toestellen. Je kan bij het instellen van de hotspot ook een wachtwoord instellen zodat niet iedereen mee kan snoepen van jouw 3g verbinding.

1 reply
 1. Anita Laud
  Anita Laud says:

  Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily nice chance to read articles and blog posts from this web site. It is often so sweet and jam-packed with a great time for me and my office fellow workers to search your website at a minimum thrice weekly to read through the new tips you will have. And definitely, I’m just usually astounded for the impressive suggestions you give. Selected 4 ideas in this article are completely the most efficient we have ever had.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.