Met de komst van de iPhone 4S is Siri een dienst die bijna niet gemist kan worden. Helaas was deze software niet beschikbaar gemaakt op oudere toestellen met iOS 5. Echter met de komst van een jailbreak voor iOS 5.x is Siri geport naar oudere toestellen in de vorm van Spire. Met SiriConnect krijg je Siri nu ook echt werkend!

http://Siriconnect.net/ heeft een tweak gemaakt, genaamd SiriConnect waarmee het nu mogelijk is om Siri werkend te krijgen op oudere toestellen, zonder overbelaste servers. Voor een eenmalig bedrag van $10, $20, $30 of $40 kan je respectievelijk Siri gebruiken op 1, 2, 3 of op oneindig veel toestellen.

Hoe werkt het?

Het is best gemakkelijk in te stellen! Je moet een aantal dingen installeren vanuit Cydia en je kan gebruik maken van Siri. Dit moet je doen:

 1. Installeer Spire vanuit Cydia (dat kan even duren, aangezien je 100MB download. Doe dit dus via WiFi). Herstart daarna je iPhone/iPad. Zet vervolgens Siri aan vanuit je instellingen.
 2. Installeer daarna Siri Connect. Voeg eerst een van de volgende repos toe in Cydia (Beheren-> bronnen).
 • Cydia.myrepospace.com/SiriConnect
 • of
 • repo.insanelyi.com

3. Per gekocht slot krijg je een IP adres en een certificaat gestuurd naar het e-mailadres die je ook gebruikt voor je PayPal account.

4. Voeg dat adres toe in Spire en aan je WiFi DNS als je verbonden bent met WiFi.

5. Installeer daarna het certificaat (klik op het linkje vanuit je ontvangen e-mail). Herstart dan je iPhone en probeer 3 maal iets te doen met Siri. Als het goed is werkt Siri dan nog niet, hij krijgt geen verbinding.

6. Installeer vervolgens iFile vanuit Cydia en verwijder het bestand com.apple.assistant.plist via iFile in Var/Mobile/Library/Preferences.

7. Herstart je iPhone en probeer nogmaals 3 maal iets te doen met Siri. Als het goed is heb je nog geen verbinding. Nu moet je ongeveer een uurtje wachten. De maker van SiriConnect voegt automatisch je toestel toe zodat je vervolgens verbinding krijgt met de servers.

Klaar! Bij mij werkt het vlekkeloos en zie geen downtime van de servers. Als je er niet uitkomt kan je vragen stellen op http://siriconnect.net/

If you’re having trouble trying to connect,please do the following:

Make sure Siri listens to you (If it doesn’t,turn off spire hooks and injector in Mobile Substrate add-ons in SBsettings.
Make sure only 1 profile/certificate is installed
Make sure you used https:// for the Spire proxy
If connected to WiFi,please make sure you put the iP address into the DNS field

Join the Forum discussion on this post

16 replies
 1. Johan
  Johan says:

  Eindelijk, echt Siri zoals het officieel werkt, werkt perfect, jammer natuurlijk dat het (nog) geen Nederlands ondersteunt, maar ben hier al erg blij mee.

  Reply
 2. Thomas
  Thomas says:

  Ja, oke, ik weet hoe het moet, maar ik heb gistermiddag een betaling gedaan, maar heb nu nog niks binnengekregen…

  Reply
 3. Joost
  Joost says:

  Toen ik betaald had kreeg ik vrijwel direct een email (het emailadres dat ik ook gebruik voor PayPal) met de benodigde informatie. Ik raad je aan hem een email te sturen met bijvoorbeeld een printscreen van je betaling.

  Hij geeft prima service (let wel, het is daar nu nacht, dus heb even geduld als niet direct gereageerd wordt).

  Reply
 4. Thomas
  Thomas says:

  Haha, nou, je kan het toeval noemen of niet, maar direct bij elke stap heb ik een screenshot gemaakt, ik ga hem eens mailen.

  Reply
 5. Thomas
  Thomas says:

  Wow, binnen 5 seconden kreeg ik een e-mail terug, ze zijn bezig met een nieuwe server en ik moet even wachten. In ieder geval is de service top!

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.