,

Wel of niet updaten naar iOS 9.3

Nee, ik weet helaas niets over de iOS 9.3 jailbreak. Dus als je daar naar op zoek bent en verder niets wil lezen, dan verwijs ik je vriendelijk door naar de rest van het internet 🙂

iOS 9.3 jailbreak banner

 

Wat betekent het voor Jailbreakers nu Apple iOS 9.3 heeft vrijgegeven? Veel mensen weten dit misschien al zonder dit artikel te moeten lezen, maar veel mensen kunnen wel wat informatie gebruiken.

Na de meest recente versie van Pangu die voor de iOS 9.1 zorgt hadden de meeste iOS 9.1 gebruikers al geüpdatet naar iOS 9.2.1. Niemand wist natuurlijk dat Pangu met de iOS 9.1 jailbreak zou komen en het is wellicht maar beter ook dat je geüpdatet hebt naar iOS 9.2.1, want dit loste beveiligingsproblemen op.

Nu zijn we eigenlijk weer op hetzelfde punt beland, want iOS 9.2.1 blijkt ook wat beveiligingsproblemen te hebben zoals het ontsleutelen van fotos en videos verstuurd via iMessage en nog een hoop verbeteringen die Apple hier heeft opgesomd. Voor jailbreakers kunnen deze kwetsbaarheden echter gebruik worden voor een potentiële jailbreak.

Dus de vraag is; wel of niet updaten naar iOS 9.3? Als je op iOS 9.2 of iOS 9.2.1 zit en je geeft om jailbreaking, dan zou ik nog niet updaten naar iOS 9.3. Als je besluit op iOS 9.2 of iOS 9.2.1 te blijven, let er dan op dat je geen Enterprise Certificates installeert. Voorkom ook verbinding te maken met publieke WiFi netwerken.

Jailbreaking Logo Nieuw

Voor degenen die een jailbreak hebben op iOS 9.1 of lager en die deze niet willen opgeven, zorg ervoor dat je geen onbekende Cydia repo’s en Enterprise Certificates installeert.

Als je niets geeft om jailbreaken raad ik je sterk aan om te updaten naar iOS 9.3. iOS 9.3 brengt niet alleen beveiligingsmaatregelen maar brengt ook nieuwe functies met zich mee en snelheidsverbeteringen.

Wat betreft een iOS 9.2.1 jailbreak of iOS 9.3 jailbreak; helaas hebben we geen nieuws beschikbaar. De italiaanse ontwikkelaar Luca Tedesco liet eerder een demo zien van de iOS 9.3 beta 1 jailbreak, maar helaas is hij niet van plan deze met ons te delen. Pangu heeft zojuist de Apple TV weten te jailbreaken en we weten niet of ze zich ook hebben geconcentreerd op de iOS 9.3 jailbreak.

Als je nu op iOS 9.3 zit en je wil voor de zekerheid toch downgraden naar iOS 9.2.1 dan kan dat op dit moment nog, aangezien Apple iOS 9.2.1 nog steeds ondertekend. Dit kan snel veranderen, dus wacht niet te lang….

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *